A Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége (FIVA) 1966. március 1-én alakult ( www.fiva.org ). Ez egy világméretű non-profit jellegű nemzetközi szervezet, amely a világ bármely országában, történelmi jellegű és jelentőségű (bármely gépi hajtású) közúti járművek megőrzésére, restaurálásra, valamint történeti dokumentálására létrehozott nemzeti klubok, nemzeti szövetségek, vagy más jellegű nemzeti szövetségek egysége. A FIVA hivatalos nyelve az angol és a francia. A FIVA a történelmi járművek bármely ügyében és azok használatában az egyedüli, a FIA (Nemzetközi Gépjármű Szövetség) által elismert szervezet.

 

A FIVA -nak 62 országból 85 tagszövetsége va, és ezek a szövetségek mintegy 1,5 millió gépkocsit ( illetve tulajdonosát ) képviselnek

Minden országból csak egy szövetség kaphat nemzeti képviseleti (ANF) jogot.

 

A FIVA céljai

Védeni és előremozdítani a történelmi járművek ügyét szerte a világon, valamint támogatni és biztosítani a történetükkel kapcsolatos irodalom tanulmányozását, gyűjtését és megőrzését. Elérni és támogatni a történelmi járművekkel foglakozó mozgalom egységét, és ezen mozgalom érdekeit védeni minden országban.

Támogatni és bátorítani a restaurálását, megőrzését és dokumentálását a történelmi járművek minden fajtájának, legyen az magángyűjtő vagy múzeum tulajdona. Ahol lehetséges és helyénvaló, hatást gyakorolni a törvényhozó és adminisztrációs szervezetekre, valamint a nyilvánosságra a történelmi járművek mozgalmának megőrzésére és fejlődésének előremozdítása érdekében.

A nemzeti és nemzetközi törvényhozói munkában ragaszkodni a történelmi járművek mozgalmában felállított specifikus feltételek figyelembevételéhez, és fáradhatatlanul harcolni azon jogért, hogy ezek a járművek abban az állapotban, ahogyan eredetileg készítették őket és az eredeti felszereléssel használhassák a közutakat. Olyan kedvező légkört teremteni, amely megkönnyíti az együttműködést és információ cserét a FIVA tagszervezetek tagjai, valamint egyéb hasonló szervezetek között. Koordinálni és ellenőrizni azokat a nemzetközi eseményeket, amelyeket a FIVA tagok szerveznek. 

 

 

 

Kontakt

dedeo(&)strohm.hu

Szervezetek

JSN Vintage is designed by JoomlaShine.com